Capella de Sant Josep
 
L´Ermita de Sant Josep de Sanç es troba al final del llarg carrer que travessa la població, fent cantó amb la Plaça de Sanç, molt pròxima a la veïna localitat de Manuel.
 
Història i Conservació:
L´origen d´esta ermita es remunta al segle XVIII, encara que ha patit importants remodelacions durant el segle XIX i després de la Guerra Civil, quan va patir seriosos desperfectes. També ha sigut sotmesa a diverses actuacions en dates més recents, encara que alguns dels seus elements continuen necessitant la intevención restauradora.
 
Descripció :
Es tracta d´un edifici de maçoneria, adossat parcialment per un dels seus laterals, destacant en el que queda lliure un cos saledizo amb teuladells entre els que que s´alcen contraforts i amb finestretes rectangulars per a la il·luminació interior. La coberta és de teules, a dos aigües. La fatxada és senzilla i aclarida, rematant en cornisa barroca i una xicoteta espadanya amb campana i penell. La porta, a la que s´accedix per tres escalons, és allindada i té a un costat i a l´altre fanals de forja. En la planxa d´un dels seus portelles pot llegir-se la data de 1987 formada amb xicotetes tatxes. Sobre l´entrada s´obri un nínxol de mig punt, vorejat de faixó, amb una escultura de Sant Josep i el Xiquet, i més amunt hi ha un óculo redó, també amb faixó.
 
La planta és rectangular, de nau única, a la que s´obrin capelles laterals entre els contraforts. La coberta és una volta de mig canó amb llunetes cegues, recolzada sobre cornisa sostinguda per pilastres. En el presbiteri, pel costat dret del qual s´accedix a la sagristia, es venera la imatge d´escaiola policromada del sant titular en una fornícula del retaule major, també d´escaiola.
 
La població de l´Ènova, i especialment la barriada on es troba l´ermita, celebra en este temple una missa el dia de la festivitat de Sant Josep, 19 de març.         

Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31